4 jul 2011

Via Calidònia a la Paret d'Agulles




Aquest dissabte buscant l'ombra ens decidim per anar a la Paret d'Agulles, després de mirar varies opcions ens quedem amb la nova via Calidónia, que passa per sobre de l'arc ben dibuixat que marca la via Verdaguer – Sasot, La via per nosaltres és una incògnita, doncs no hem trobat informació per cap lloc, exceptuant la ressenya de la nova guia de la regió d'Agulles.


Ressenya

Un cop situats al peu de via, fem una mirada i de seguida veiem un clau seguit d'uns quants parabolts.


Inici de les dificultats, primer llarg

A primer cop d'ull no sembla gaire complicat, però de seguida ens adonem que tot i no ser molt vertical la dificultat és elevada, les preses arrodonides i la roca encara poc sanejada li donen un caràcter genuí de cara nord, per tant haurem d'escalar amb serenitat tot i que les assegurances no estan pas gaire lluny l'una de l'altre.


Entrant a la segona reunió

El segon llarg agafa una fissura evident que ratlla la paret per sobre de l'arc de la via Verdaguer – Sasot, en aquest llarg la roca té una aparença d'estar força trencada, però anant amb comte i degut a que els claus que asseguren aquest llarg estan bastant aprop la cosa no passa a ser massa preocupant.

Part final del segon llarg

El tercer llarg continua un tros més per la fissura i un cop s'acaba supera un mur amb passos molt difícils i no gaire evidents, un cop superat el tram vertical i quan s'acaben les assegurances,

Finalitzant el tercer llarg

haurem de fer un marcat flanqueig ascendent a la dreta per terreny més ajagut i amb grans i bones preses, però sense cap assegurança fins trobar la tercera reunió.

Sortint de la part complicada del tercer llarg

El quart llarg és el més assequible, primer anirem en vertical fins un parabolt i més amunt trobarem un clau, d'aquí anirem a la evident fissura de sortida on trobarem un burí i on més amunt podrem posar un o dos friends per assegurar l'ultim pas.

Inici del quart llarg


No se com definir aquesta via, he tingut sentiments contradictoris, la via en si no m'ha agradat gaire però per altre banda he sortit força satisfet, com diria el mateix Hita la definició de la via podria ser : ( Per habituals del vessant nord montserratí )

Pany de la Paret d'Agulles per on transcorra la via

Material : 15 cintes exprés i un parell de friends tipus Camalot del 0.50 – 0.75

Via escalada el 02/07/11 per Antonio, Lluís i Albert en 4h.30'' aproximadament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario