18 jun 2013

Integral PIN I PON



Quedo amb la Isa a les 8 al hotel per anar a Collegats, haviem parlat d'un plà B ( quedar-nos a Montserrat), però tot xulos desprès de fer un cafè tirem cap a d'alt. Esmorzem al Sport de Bellcaire i seguim anem xerrant, però tots dos mirem de reull cap a les parets ( regalims i xorreres ) .al passar pel pantà de Terradets l'aigua li falta un metre per sobreeixir i al entrar al túnel (desprès del pont direcció tremp) es forma un nubol d'aigua de la quantitat que està caient, mai l'havia vist tant plé ; després ens enterem del desbordament de la Garona i no ens estranya veient el Segre com anava .
Al passar Tremp la carretera està xopa i les parets negres de l'aigua. Mitja volta i ara que fem???. Tirem cap a Sant LLorens de Montgai ja que les vies son rapides i l'aprox també.
Al final només esta relativament sec el Cilindre i la Isa hem proposa la paret del Pont ( ????? ), la integral Pin i Pon.
Es aquella típica paret que al passar dius mira, aqui n'hi han xapes i passes de llarg un cop i un altre. Just desprès del trencall de la carretera principal, passas el pont del riu i allà està.Sabia que tenia totxos, però no vies.
Es d'aglomerat  de calcari gris bonísim i vermell terros, te 4 o 5 vies ( la normal es veu que es molt xula ) i uns quants totxos.
La via comença en un replà a uns tres metres de la carretera i del camí, per entrar busquem el pas més evident, tirem cap al'esquerra i ja estem apeu de via.El primer llarg eés precios i el tercer també, els dos seguents son empalmes de transició. Fem cim, baixem al coll i amb tendencia a l'esquerra baixem per un corriol fins la llera del barranc i la carrtera ( passarem per diferents totxos ja al final ).
La via es guapa , val la pena????
Per si sola no, però si ha plogut i està xop allà escalaras, via o totxo ( la paret al fer terrases no regalima i al estar en un pas d'embut el vent seca la paret molt rapid ) , tot estacva xop, paret de l'Os, Cilindre, Formiguera i nosaltres hem escalat en roca seca, abrasiva ( no pasa gaire gent per allà) i cantelluda!
 L'aprox d'un minut i la baixada de 10, que més vols? pots fer una via a les altres parets i aquesta de complement. El primer llarg per si sol ja val la pena!.(hem fet la via amb un 70 i haguéssim tocat terra).
Com deia el profeta :" El tiempo se ha reido de los que no han venido", o de com un dia que donaves per perdut escales i disfrutes en un lloc nou.
les fotos restans les podseu veure a:
http.WWW. quenoportomaicameraitujahosaps.edu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario